Taxatie

Wat is de werkelijke waarde?

Makelaar Van Keulen is een makelaarskantoor welke is gecertificeerd door de stichting Vastgoedcert en is ingeschreven in de kamer Wonen en BV. Dit betekent dat wij zowel voor uw woning als voor uw bedrijfspand in ons werkgebied een taxatie kunnen verzorgen.

Het Vastgoedcert is een belangrijk keurmerk, omdat vrijwel alle gemeenten, verzekeringsma­atschappijen, banken en hypotheekverstrek­kers alleen taxatierapporten accepteren met dit keurmerk.

Een taxatie voor een onroerende zaak is een berekening om de juiste waarde te verkrijgen voor bijvoorbeeld: de verkoop, de aankoop, het vestigen van een hypotheek, een boedelscheiding, bezwaar maken voor de WOZ, herbouwwaarde, huurwaarde, enz.

Op basis van de grootte van een object, het kaveloppervlak, de staat van onderhoud, de ligging, vraag in de markt, en vergelijking met andere objecten wordt uiteindelijk een prijs bepaald. Hierbij maken wij ook gebruik van de database van de NVM, met alle verkoop en huur transacties van de afgelopen jaren.

Dankzij onze jarenlange ervaring weet u zich verzekerd van een rapport welke aan alle eisen voldoet.

NWWI

Het NWWI is in 2009 opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten inzicht te bieden in de wijze waarop de waarde van woningen in een taxatie is vastgesteld. Het NWWI is een keurmerk voor woningtaxaties en heeft als doel het verhogen van de deskundigheid, de betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude.

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren taxatierapporten welke door het NWWI zijn gevalideerd. Een groot aantal geldverstrekkers stelt een NWWI rapport zelfs verplicht voor zowel financieringen met als zonder Nationale Hypotheekgarantie.

Wij zijn u graag van dienst!